Noro, prihaja revolucionarni mobilni telefon s fotoaparatom ločljivosti kar 100 milijonov slikovnih točk!

Foto: fb

Inženirji podjetja Xiaomi pri zasnovi novega pametnega mobilnega telefona Redmi Note uporabljajo napredno slikovno tipalo Samsung z ločljivostjo kar 108 milijonov slikovnih točk. “Mobilnik” bo v prihodnje tako uporabnikom omogočal zajem “fotk” do ločljivosti 27 milijonov slikovnih točk (štiri slikovne točke bodo ob zajemu združene v eno). S tem bodo fotografije seveda izjemne kakovosti, tudi pri svetlobno manj ugodnih pogojih, poročajo na spletnem portalu racunalniske-novice.com.

Slikovno tipalo ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk verjetno pri pametnem mobilniku Redmi Note 8 ali celo Mi MIX 4

Podjetje Xiaomi tako spet preseneča in na konkurenčnem trgu mobilnih telefonov diktira prihodnjo smer. Podjetje je bilo kot Startup ustanovljeno leta 2010 z vizijo trgu ponuditi visokokakovostne tehnološke izdelke po dostopnih cenah. Njihove prodajne številke nakazujejo, da so na pravi poti, saj so v nekaj letih postali eden izmed vodilnih ponudnikov na trgu pametnih mobilnih telefonov. Širom sveta so postali poznani po izjemno kakovostnih pametnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugih izdelkih, ki so v primerjavi z drugimi svetovno priznanimi proizvajalci precej cenejši.

Spomnimo, da je danes najnovejša generacija digitalnih fotoaparatov, ki so vgrajeni v mobilne telefone opremljeni z več objektivi, zmogljivimi senzorji in pametnimi algoritmi, ki nadomeščajo nastavitve optike, ki so zahtevale leta učenja.

Uredništvo