Ključna je izjemno ugodna lega

Včeraj so na povabilo treh podjetij slovesno otvorili začetek gradnje novih gospodarskih objektov. Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je ob skoraj 6 milijonski investiciji dejal, da Občina Lendava sledi potrebam kakovostnih in resnih investitorjev, še posebej v primerih takšnih investicij, ki prinašajo delovna mesta. Občina za namen pridobivanja novih delovnih mest prilagaja tudi  s prostorske načrte in ustvarja pogoje, ki v Lendavo privabljajo nove kakovostne investitorje.

Občina Lendava je v skladu z Zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti organizirala Javno zbiranje ponudb za prodajo stavbnih zemljišč  v poslovno–industrijski coni v Lendavi v velikosti 7500 m2. Podjetja TIME MANAGEMENT KFT, lendavska podružnica KOLIBRI TRANS Kereskedelmi és Szolgáltató Lft. ter TOTAL-GÉP KFT iz Madžarske so oddala ponudbe, ki so ustrezale vsem kriterijem javnega zbiranja ponudb, na podlagi česar je bila sklenjena pogodba.

(foto: lendava.si)

Podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostjo obdelave jekla, proizvodnja osvežilnih pijač ter proizvodnjo prehranskih dopolnil, bodo na lokaciji gradila proizvodne in skladiščne prostore. Z gradnjo bodo pričeli že prihodnji mesec, predvidoma poleti 2024 pa načrtujejo zaposlitev 20-30 oseb.

Predstavniki investitorjev so poudarili izjemno ugodno lego lokacije v Lendavi, ki nudi  možnosti za pokrivanje in povezavo s trgi, na katerih so že sedaj prisotni. Županu in občinski upravi so se ob tej priložnosti zahvalili za pomoč pri pridobivanju dokumentacije in posredovanje v smeri pospeševanja postopkov do pričetka gradnje.

M.Z.