Minuli petek, ko smo obeležili Dan slovenskega športa, so v Gornji Radgoni slovesno predali namenu novo športno in večnamensko dvorano

Občina Gornja Radgona je v času prejšnje Janševe vlade z ministrstvom za izobraževanje podpisala pogodbo o sofinanciranju gradnje večnamenske športne dvorane ob Osnovni šoli Gornja Radgona. Ministrstvo je za investicijo, vredno nekaj več kot pet milijonov evrov, prispevalo nekaj manj kot 1,2 milijona evrov, del sredstev je občina pridobila od Fundacije za šport in Eko sklada, preostali del pa je zagotovila sama.

Z odprtjem ustreznih prostorov so ustvarjeni boljši pogoji za gibanje in nadaljnji razvoj športov ter športnega potenciala občine. Zbrane je ob tem nagovoril ravnatelj OŠ Gornja Radgona Dejan Kokol, slavnostni govornik na prireditvi pa je bil župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko.  V govoru je izrazil veselje nad novo pridobitvijo in se zahvalil vsem, ki so prispevali k izgradnji te, za radgonski šport in vse osnovnošolce nadvse pomembne pridobitve.

V programu so se predstavili radgonski osnovnošolci ter domači športni klubi in društva, ki so se razveselili nove pridobitve. Med obiskovalci je bilo moč začutiti veselje nad novo pridobitvijo. Med navdušenci nad novo dvorano je tudi Franc Fartek, ki je v svoji izjavi izrazil zadovoljstvo nad odprtjem športne dvorane, v kateri bo poleg potreb lokalnih društev in šole možno zadostiti tudi zahtevnim pogojem za organizacijo športnih prireditev na državnem in mednarodnem nivoju. “Položitev temeljnega kamna in podpis pogodbe o sofinanciranju izgradnje sta bilo realizirana v času uspešne vlade Janeza Janše, kar priča o nespornem dejstvu, da je bivša vlada državna sredstva namenila konkretnim projektom, od katerih ima korist predvsem prebivalstvo naše lepe dežele,” je dodal Fartek.

M.Z.