Igrali so hokej na travi in kuhali bučne enolončnice

V Lipovcih je ta konec tedna bilo zelo živahno. V soboto ob deveti uri se je začel turnir v hokeju na travi, na katerem so v dopoldanskem času tekmovale selekcije U12, U14, U16 in veterani.

Ob petnajsti uri so slovesno otvorili nove tribune sedeži na hokejskem igrišču. Izgradnjo tribun z 286 sedeži je financirala Občina Beltinci. V kulturnem programu je zapel MoPZ Lipovci pod vodstvom Gorazda Tivadarja.

Nove tribune je namenu predal župan Občine Beltinci Marko Virag (foto: B.Ž.)

Ob šestnajsti uri se je v organizaciji TD Lipovci pričelo tekmovanje v kuhanju bučne enolončnice. Pomerilo se je 12 ekip, najboljši golaž je skuhala ekipa LukSil iz Lipovec, 2. mesto ekipa Društva upokojencev Beltinci in 3. mesto ekipa Izletniške kmetije Jakob Lipovci. Po slovesni podelitvi priznanj najboljšim kuharjem je sledila zabava z ansamblom Pomurskih 5.

Ekipa Luksil je skuhala najboljši bučni golaž (foto: NLP)

V nedeljo je od devete ure naprej je v organizaciji HK Lipovci potekalo nadaljevanje hokejskega turnirja, na katerem je sodelovalo 30 ekip iz Češke, Hrvaške, Srbije in Slovenije. Turnir so zaključili ob šestnajsti uri z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo medalj ter pokalov.

M.Z.