Krepitev turistične ponudbe

V občini Turnišče je odslej na voljo nov samopostrežni avtomat z lokalnimi dobrotami Hudo dobro. Samopostrežni avtomat se nahaja na parkirišču nasproti cerkve v sklopu Turistično informacijskega centra Turnišče (TIC Turnišče). Avtomat je del programa Razvoj podeželja, ki ga v okviru projekta Odkrij nas sofinancira Evropski kmetijski sklad.

Avtomat ponuja izdelke različnih lokalnih ponudnikov, ki jih sicer prodajajo tudi v lokalni trgovini Hudo dobro v Renkovcih. Med “hudo dobrimi” izdelki najdete hrustljave krekerje in kekse, sadne trakce, slastno marmelado in džem iz črnega ribeza, paradižnikovo omako, med, ekološke čaje in začimbne mešanice, bučno olje, pražena bučna semena in še kaj. Ponudba izdelkov v avtomatu se bo skozi sezono spreminjala.

(foto: M.Z.)

Ob Turistično informacijskem centru Turnišče je na voljo tudi 10 električnih koles, ki jih lahko najamete za potepanje po okolici, ki je bogata s kulturnimi in naravnimi znamenitostmi.

(foto: M.Z.)
Na informacijski tabli v neposredni bližini TIC-a najdete tudi predloge za obisk destinacij v Občini Turnišče.
(foto: M.Z.)

Po besedah župana Boruta Horvata namerava občina v bližini TIC-a urediti več parkirnih mest, za kar so že zaprosili za gradbeno dovoljenje. V zadnjih dveh letih so se tudi z Župnijo Turnišče dogovarjali o možnih oblikah sodelovanja na področju verskega turizma, kar pa je v zadnjem mesecu zaradi odhoda patrov minoritov iz Turnišča zastalo. Pogovori se bodo po besedah župana nadaljevali, ko bo imenovan novi turniški župnik.

M. Z.