O tem drugem prihodu vala je sicer prehitro sklepati, toda, pojavil naj bi se meseca avgusta ali septembra, tako infektologinja Zupanceva

Covid-19 bo udaril še enkrat?

Po besedah infektologinje Tatjane Lejko Zupanc so za sedaj vsakršne napovedi drugega vala Covid-19 zgolj špekulacije. Toda, ali se v zdravstvu pripravljajo na morebiten drugi val okužb s koronavirusom?

Prihaja drugi val okužb?

Predstojnica infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc je potrdila, da se v zdravstvu pripravljajo na tri scenarije – črnega, sivega in roza. Po črnem bi bil morebitni drugi val hujši kot prvi, po sivem bi bilo stanje podobno zdajšnjemu in bodo bolniki v bolnišnice kapljali postopno. O tem drugem prihodu vala je sicer prehitro sklepati, toda, pojavil naj bi se meseca avgusta ali septembra.

“Kar bereš o virusu, ni isto temu, kar vidiš”, pa Zupančeva o tem, kako jih je zdravnike presenetila izjemno dolga potreba po hospitalizaciji, saj imajo še sedaj bolnike, ki so bili med prvimi sprejeti, pa niso še šli domov, je zapisal portal e-maribor.

Uredništvo