Ob dnevu Slovenske vojske v mestni hiši Lendava župan Janez Magyar gostil poveljnika vojašnice Murska Sobota, podpolkovnika Andreja Skodiča in stotnika Zorana Petroviča

Podpisano pismo podpore o izvajanju vojaških vaj potencialno na območju Občine Lendava

Župan Občine Lendava Janez Magyar se je včeraj, na dan Slovenske vojske v mestni hiši, sestal s poveljnikom vojašnice Murska Sobota, podpolkovnikom Andrejem Skodičem in stotnikom Zoranom Petrovičem. V spomin na 15. maj 1991, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, je župan ob tej priložnosti podprl vojaške vaje, ki jih vojska ravno v tem času izvaja po Sloveniji.

Vsem pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske je župan iskreno čestital ob njihovem dnevu in se jim zahvalil za predano in profesionalno delo ter veliko domoljubje, odgovornost in pripravljeno pomagati, ko je to najbolj potrebno.

Sicer pa je dan Slovenske vojske dan ohranjanja vrednot iz slovenske vojaške zgodovine, še posebno vrednot osamosvojitvenih prizadevanj.

Slovenska vojska v teh dneh na različnih koncih Slovenije izvaja tudi taktične vaje pod skupnim imenom Preskok 20, ki bodo trajala še do 19. junija. Ker bo del vojaških vaj morebiti potekal tudi na območju občine Lendava, sta župan Janez Magyar in poveljnik vojašnice Murska Sobota Andrej Skodič na današnjem srečanju podpisala skupno izjavo o podpori vojaškim vajam, so zapisali na spletni strani občine.

Uredništvo