Na občinski proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je bila v sredo, 7. februarja, je bila svojemu namenu predana prenovljena telovadnica Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci.

Občina Črenšovci je bila uspešna na javnem razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za obnovo večnamenskih športnih dvoran. Projekt obnove je bil zaključen konec januarja.

Telovadnica je v celoti obnovljena z novo pobrušenim parketom, obnovljenim stropom in stenami, na katerih so nameščene nove zaščitne obloge. Nameščena so nova okna s senčili in elektronskim upravljanjem, zamenjala je bila celotna razsvetljava in akustične obloge na stropu. V celoti je bila nabavljena nova oprema od golov, košev, delilnih zaves, blazin idr. Prvič je v tej telovadnici nameščena tudi plezalna stena. Nameščena so tudi dodatna vrata, ki bodo v pomoč ob raznih prireditvah.

Skupna vrednost projekta je znašala cca 400.000 EUR. Delno, do višine 100.000 EUR jo sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, preostanek pa bo zagotovljen iz proračuna občine.

Izvajalec gradbenih del je bilo podjetje Zidarstvo Maučec d.o.o., opremo je nabavilo podjetje Lesnina MG oprema d.d., projekte in nadzor nad investicijo je opravilo podjetje Aspa Ing. d.o.o.

Ravnatelj Stanko Čerpnjak in županja Vera Markoja (foto: crensovci.si)

Županja Vera Markoja se je na prireditvi zahvalila vsem za sodelovanje in učencem, zaposlenim ter uporabnikom telovadnice zaželela uspešno delo in veliko uspehov pri športnih aktivnostih.

V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Črenšovci ter Glasbene šole Beltinci in Lendava.

P.N.