Občina Lendava, regionalna zmagovalka konference Zlati kamen 2017

Včerajšnja konferenca Zlati kamen 2017, ki se je odvijala v Ljubljani (občina Ljubljana je lanska dobitnica Zlatega kamna), je občino Lendava razglasila za regionalno zmagovalko. Občina Lendava je komisijo (Strokovni svet) prepričala s pomembnim razvojnim preobratom iz industrijskega v postinudstrijski kraj.

 

Letošnji povdarek izbora razvojno najprodornejših občin Slovenije je bil na področju turizma, kot pomembnega vzvoda za celovit razvoj občine. Ker je stolp Vinarium, v zelo kratkem času, postal slovenska turistična uspešnica, to ni ušlo budnim očesom strokovne komisije.

Zlati kamen je letos prejela občina Podčetrtek, kot razvojno najprodornejša občina. Finalistka letošnje prestižne nagrade pa je bila tudi občina Ljutomer, ki je žirijo prepričala s celovitim napredkom in učinkovitim pristopom k razvoju turizma.

Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. Zlati kamen meri na tisto, čemur so lokalne skupnosti namenjene: zagotavljanju pogojev za dobro življenje. Izbor poteka avtomatično med vsemi občinami, ni plačljiv in na uvrstitev ni možno vplivati.                           Vir: http://www.zlatikamen.si/o-projektu-zlati-kamen/).

Uredništvo, 15.3.2013