Občina Lendava sledi povpraševanju investitorjev v poslovno industrijski coni

Industrijsko poslovna cona Lendava (Foto: Občina Lendava)

Občina Lendava je danes na svoji spletni strani objavila Javno zbiranje ponudb za prodajo kar štirih parcel v Poslovni coni Lendava. Kot vse kaže, se v občini načrtujejo nove naložbe, v katerih bodo priložnost po zaposlitvi dobili mnogi strokovnjaki.

Iz podatkov, ki jih je na svoji spletni strani (https://www.lendava.si/DownloadFile?id=354410) objavila občina, je ugotoviti, da gre za parcele v skupni površini 11.111 m2, najnižja cena pa je 27.5 EUR/m2. V kolikor bo občina uspela prodati vse štiri parcele, bo njen proračun bogatejši za slabih 306.000 EUR.

Poslovna cona Lendava

Spomnimo, da je občina pred kratkim sklenila kupoprodajno pogodbo z domačim podjetjem Virs, ki je za svojo rast in razvoj po kupilo več kot 8600 m2 površin. Takrat je med drugim za javnost tudi sporočila: “Po vrednosti investicij na prebivalca Občina Lendava zaseda prvo mesto v regiji, trenutno pa potekajo pripravljalna dela za gradnjo nove ceste v industrijski in poslovni coni, s katerim bo Občina omogočila širitev območja komunalno opremljenih zemljišč za nadaljnja vlaganja.”

 

Uredništvo