Ob športnem centru Ivanke Serec so zgradili Medgeneracijski poligon za preživljanje prostega časa

Na današnji novinarski konferenci so predstavili obogatitev športnega centra z medgeneracijskim poligonom. Radenci z bogato turistično zgodovino sodijo med najbolj zdraviliško usmerjene in turistično prepoznavne občine v Sloveniji. Vodstvo občine je zaznalo potrebe po športno-rekreativnem prostoru za namen medgeneracijskega druženja najranljivejših skupin v smislu zmanjševanja socialne izoliranosti, boljše povezanosti lokalne skupnosti s turizmom, povečanja solidarnosti ter skupnemu fizično aktivnem preživljanju prostega časa.

Medgeneracijski poligon – motorik park in fitnes na prostem (foto: radenci.si)

 

»Občina Radenci se srečuje s številnimi izzivi tudi na področju športna in turizma. Z vlaganjem v športno infrastrukturo pridobiva celotna lokalna skupnost. V športnem centru Ivanke Serec tako že najdemo dve veliki nogometni igrišči, eno z naravno in eno z umetno travo, atletsko stezo in pomožno igrišče z naravno travo. Nov medgeneracijski poligon odlično dopolnjuje celotno turistično infrastrukturo v Športnem centru Ivanke Serec. Z medgeneracijskim poligonom pridobivajo vse generacije v občini Radenci,” je v izjavi za javnost povedal župan Roman Leljak

Z izvedbo projekta so pridobili cca 700 m² novih rekreativnih, atraktivnih novih površin, ki obsegajo 3 polja motorik parka, dve odbojkarski igrišči in fitnes na prostem.

“Opažamo, da se ob tukajšnjem poligonu že srečujejo mladi in starejši. Vsekakor se je s to investicijo povečala družabna vrednost v občini Radenci, športni utrip in medgeneracijsko sodelovanje od kot ima tudi ime naš nov poligon,” je povedala vodja projekta Mojca Marovič.

Skupna vrednost izvedbe operacije znaša 88.173,34€. 49.997,17€ so pridobili s pomočjo sofinanciranja, preostanek sredstev pa je prispevala občina.

Nove športne pridobitve so veseli tudi člani Odbojkarskega kluba Radenci. Kot lokalni klub lahko koristijo nove vadbene površine, ki bodo omogočale lažjo pripravo na prihajajočo odbojkarsko sezono. Skupaj z Občino Radenci to soboto 20. 8. organizirajo Dan odprtih vrat, na katerem bo nastopilo 16 prijavljenih ekip. V sklopu tega projekta pa so že izvedli odbojkarski kamp za otroke.

Medgeneracijski poligon – odbojkarski igrišči (foto: radenci.si)

Na tiskovni konferenci so širšo javnost povabili na prireditve v sklopu Radenskega poletja. Že ta petek, 19. avgusta, ob 20. uri v radenski park  prihaja Petar Grašo. Dan odprtih vrat medgeneracijskega poligona bo v soboto ob 10. uri.  V sklopu Radenskega poletja bodo v Radencih zapeli še Nika Zorjan in Dino Petrić drugega septembra, Tanja Žagar in Klapa Šufit tretjega septembra,  Hamo & Tribute 2 Love desetega septembra ter skupini Tabu in LPS 17. septembra.

M.Z.