Družina je celica, na osnovi katere rastejo narodi in družbe

Danes praznujemo mednarodni dan družine, ki je osnovna celica človeške družbe in je skupnost članov, ki jih vežejo bivanjske, prijateljske ali sorodstvene vezi. Po Ustavi Republike Slovenije ( 53. člen) država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino ter ustvarja za to varstvo potrebne razmere.

Generalna skupščina Združenih narodov je pred 30. leti 15. maj razglasila za mednarodni dan družin. Osrednja tema letošnjega dne je »Družine in demografske spremembe«.

(foto: T.G.)

Družina je prostor, kjer naj bi se vsak posameznik počutil varnega, ljubljenega in sprejetega. Je celica, na osnovi katere rastejo narodi in družbe, in hkrati vez, preko katere se na mlajše generacije prenašajo vrednote in izkušnje.

Občina Lendava je ob tej priložnosti povabila najmlajše občane do starosti treh let in njihove družine v mestni park, da bi ta poseben dan obeležili s skupnim preživljanjem časa in ustvarjanjem lepih spominov.

(foto. T.G.)

Ob tej priložnosti je župan Občine Lendava Janez Magyar vsem družinam in njihovim članom ob mednarodnem dnevu družin iskreno čestital in zagotovil, da bo občina še naprej skrbela za kakovost življenja družin in vsestransko vzpodbujala razvoj družine

(foto: T.G)

M.Z.