Občini Lendava za projekt Zip line Vinarium dobrih 136.000 EUR

Foto: Občina Lendava

Občina Lendava je danes s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja prejela Odločbo o sofinanciranju projekta Zip line Vinarium v višini dobrih 136.000 EUR. Gre za sofinanciranje v višini 85 % upravičenih stroškov.

Spomnimo, da je župan Janez Magyar v juliju 2020 napovedal “naskok” pridobivanja nepovratnih sredstev iz razpisa Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

“Vsaka kriza prinaša s seboj nove priložnosti, zato bomo lokacijo okrog stolpa razvijali z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij – v naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev »zip-linea«,  v dolžini okoli 500 metrov.

Občina Lendava je že pristopila k vzpostavitvi projekta, ki bi se naj zaključil v prvem kvartalu prihodnjega leta.

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti se bodo torej že v letu 2022 (predvidoma v mesecu aprilu) lahko spustili z lesenega stolpa pri najvišji točki Lendavskih in Dolgovaških goric (t.i. Piramida) in se s hitrostjo do 60 km/uro dolžine dobrih 500 metrov spustili do razglednega stolpa Vinarium.

Uredništvo