V Radencih so inovativno pristopili k aktivaciji družbenega življenja

V občini Radenci so tik ob krajevni knjižnici namenili prostor za medgeneracijsko druženje. Prostor postaja stičišče številnih aktivnostih, ki jih oblikujejo društva, občina in javni zavodi.

Znotraj projekta Odprta dnevna soba nameravajo prostor smiselno urediti. Vodilno vlogo pri tem ima IPoP – Inštitut za politike prostora, v vlogi Nacionalne točke programa URBACT z Občino Idrijo, ki je svojo mestno sobo že vzpostavila. Poleg občin Bohinj, Bovec, Ormož, Podlehnik in Razkrižje bodo svojo dnevno sobo dobili še v Radencih.

Simona Himelrajh (foto osebni arhiv)

Simona Himlrajh, ki je v Občini Radenci zadolžena za družbene dejavnosti nam je povedala, da želijo v tem pokoronskem obdobju prebivalcem ponuditi čim več možnosti za oživitev družbenega življenja in s tem tudi več možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa. V okviru projekta “Lokalno je obetavno” sodelujejo z družbo Radenska d.d., ki udeležencem brezplačno ponudi svoje izdelke.

V načrtu imajo dejavnosti, kot so učna pomoč, bralni krožek, literarni večeri s predstavitvijo mladih literarnih avtorjev, potopisna predavanja in podobno.

Trenutno še iščejo prostovoljce, ki bi želeli del svojega prostega časa nameniti različnim aktivnostim, dobrodošli pa so tudi vsi, ki bi želeli s svojimi idejami prispevati k pestrosti družbenega dogajanja v Radencih.

M. Z.