V Beltincih je v soboto potekala slovesnost ob 26. občinskem prazniku in Dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

“Danes pri nas praznujemo. Praznujemo s ponosnim spominom iz preteklosti in pogumno razvojno vizijo prihodnosti,” je v svoj nagovor občanom začel župan Občine Beltinci Marko Virag. Prav nič od doseženega ni samoumevno. Zaradi ignorance odločevalcev v centru Slovenije moramo biti še bolj odločni, še bolj razvojno povezani in še bolj glasni v boju za boljši jutri v naši občini in v naši regiji,” je še dejal Virag.

Marko Virag (foto: B.R.)

Občina Beltinci v zadnjem obdobju velja za eno najbolj razvojno ambicioznih, za kar je potrebna vizija, pogum, volja in sodelovanje. Prav slednje je po besedah župana Viraga več kot potrebno.

S sodelovanjem, enotnostjo, povezanostjo, medsebojnim zaupanjem in zdravo ambicioznostjo bo razvoj občine šel še naprej v pravo smer. S trdim delom so v občini na vseh področjih vidne spremembe, saj je z dobro ekipo v tem mandatu realiziranih večina zastavljenih ciljev.

V govoru je med vrsticami že napovedal kandidaturo za župana v naslednjem mandatu, saj ima veliko načrtov tudi za naslednji mandat. Omenil je, da življenje v lokalni skupnosti ni le gradnja komunalne infrastrukture, zgradb in igrišč, čeprav je vse to osnovni pogoj za uspešno bivanje. Na prvo mesto je potrebno postaviti iskrene medosebne odnose, sožitje, solidarnost in enotnost.

Nagrajenci in prejemniki priznanj (foto: M.B.)

V nadaljevanju so podelili županova priznanja, ki jih prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Melinci za sto let uspešnega in aktivnega delovanja na področju gasilstva, Kulturno umetniško društvo Beltinci za visok izvedbo 50. mednarodnega folklornega festivala, Društvo upokojencev Beltinci za 70 let uspešnega in aktivnega delovanja, ljubiteljski fotograf Boštjan Rous – Boko za promocijo dogodkov v občini skozi fotografijo ter redovna sestra Ema Sobočan za več kot 50 let delovanja v redovniškem poklicu.

Priznanje Občine Beltinci za leto 2022 je prejelo Društvo prijateljev mladine Dokležovje za delo na različnih področjih v krajevni skupnosti in za ohranjanje kulturne dediščine.

Nagrade so prejeli še diamantni maturant Jan Sreš iz Bratonec, zlata maturantka Lea Pozderec in zlati maturant Mark Jerebic iz Beltinec.

Timotej Tivadar in Elisabeth Adjei (foto: M.B.)

S kulturnim programom sta prireditev obogatila pevka Elizabeth Adjei in kitarist Timotej Tivadar.

Skupina Prašnati na koncertu pred beltinskim gradom (foto: B.R.)

Po slavnostni seji se je pričelo druženje ob  kulinarični ponudbi društev iz posameznih krajevnih skupnosti, praznovanje šestindvajsetega občinskega praznika pa so zaključili s koncertom glasbene skupine Prašnati pred beltinskim gradom.

M.Z.