V sklopu praznovanja za vsakogar nekaj

Občina Turnišče praznuje svoj občinski praznik v spomin na prvo omembo Turniškega svetišča16. novembra 1267 (listina kralja Bele IV.). Letos torej obeležujejo 755 let od prve omembe turniškega svetišča Marije Vnebovzete.

 

Tekmovanje upokojencev Turnišče 2022

V okviru občinskega praznika so v torek, 8. novembra, člani Društva upokojencev Turnišče pripravili meddruštveno tekmovanje v balinanju in kegljanju s kroglo na vrvici za prehodni pokal občine Turnišče. Tekmovanje v balinanju in kegljanju s kroglo na vrvici na Polanščekovi domačiji v središču Turnišča, ki se ga je udeležilo 54 tekmovalcev, je potekalo v zelo sproščenem vzdušju pod sloganom zdrav duh v zdravem telesu.

Borut Horvat in Danica Kocet

 

Ob koncu tekmovanja so predsednica Društva upokojencev Turnišče Danica Kocet, župan občine Turnišče Borut Horvat in oba mentorja Simon Tesić ter Ignac Vučko podelili priznanja.

Kegljanje s kroglo na vrvici

V balinanju je prvo mesto in prehodni pokal osvojila domača ekipa Društva upokojencev Turnišče, drugo mesto je pripadlo ekipi iz Društva upokojencev Gornja Radgona in tretje mesto ekipi iz Društva upokojencev Beltinci. V kegljanju na vrvici je največ športne sreče imela ekipa Društva upokojencev Moravske Toplice, ki je prejela prehodni pokal in priznanje, drugo mesto je pripadlo ekipi iz Društva upokojencev Črenšovci in tretje mesto ekipi iz Društva upokojencev Turnišče. Največ kegljev je podrl Avgust Hidič iz Društva upokojencev Moravske Toplice, ki je svoj uspeh prejel priznanje in medaljo.

V okviru praznovanja občinskega praznika bodo potekale še: 

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku
v nedeljo, 13. 11. 2022 ob 15.00 – Gostišče Pri studencu
Otvoritev razstave Štefana Barbariča v Krajevni knjižnici Turnišče
in okrogla miza ob razstavi v Večnamenski dvorana v Vrtcu Turnišče
v torek, 15. 11. 2022 ob 17.00
Občan strelja – SD Štefan Kovač Turnišče
v petek, 18. 11. 2022 ob 17.00 – Strelišče, Ulica Štefana Kovača 2A
M.Z.