Izpoved še ene družine, ki se spopada z okuženostjo s koronavirusom (vredno branja in delitve)

Foto: Pixabay

“V četrtek popoldan se je pri sinu pojavila temperatura 37,8 °C, ki je trajala 24 ur, nato “samo” 37,2°C. Sprva je imel zamašen nos, malo kašljal in kihal. Drugih bolečin ni imel. V soboto, nedeljo je začel pospešeno kašljati in kihati. Temperatura mu od sobote zvečer ne naraste nad 37°C. V ponedeljek se je pojavil izredno suh in dražeč kašelj. Torej, pri sinu ni preveč hudo, zaenkrat.
V petek smo bili na testiranju, v soboto smo izvedeli, da je sin pozitiven, ostali (hčerki, jaz, mož in naša babi) pa negativni. Po naših izračunih so se prvi znaki okužbe razvili deveti dan po potencialnih stikih. Ampak, to so naša ugibanja.

In kako izoliramo sina znotraj doma? Težko … Sploh, ker ga držimo stran od obeh sester. Je v svoji sobi, z ustrezno IKT tehnologijo …, kolikor jo imamo, trenutno premalo. Še dobro, da rad bere knjige. Sicer pa seveda gre tudi na wc, pod tuš, jest … Težko je izvesti izolacijo znotraj karantene, ampak mi se ne damo!!!

Posebej pa moram poudariti, da imamo zlate sosede, ki skrbijo za nas in nam pomagajo … na daljavo

Iz NIJZ so nas opozorili, da se bomo mi, ki živimo tesno z njim, najbrž vsi okužili.
Včeraj zvečer sem dobila tudi jaz, mamica, suh in dražeč kašelj. Vročine še nimam. Ostali so še ok. Smo optimistični in bomo premagali virus, najbolj pomembno pa nam je, da ga NE ŠIRIMO naprej.”, so svoje vsakodnevno dogajanje doma delili z Občino Šmarje pri Jelšah.

Bodite zdravi in OSTANITE DOMA:))

Uredništvo