Ne gre le za politično oblast, temveč za oblast nad ekonomijo, drogami in nad kriminalom

Minulo sredo je izšla nova knjiga Volilne prevare Foruma São Paulo, ki je nadaljevanje prodajne uspešnice z dokazi, ki razkrivajo zločinsko delovanje Foruma São Paulo. Avtor Alejandro Peña Esclusa v knjigi opisuje nove tehnike volilnih prevar, ki so med drugim podprte s sodobno informacijsko tehnologijo, delovanjem na družbenih omrežjih, uporabo socialnega inženiringa in vpletenostjo trgovine z drogami.

Knjiga razkriva srhljivo vsebino, še kako aktualno za slovenski prostor, saj bo bralec zaznal vrsto vzporednic dogajanja v slovenski politiki in družbi. Knjiga tako tudi slovenskemu bralcu razgrinja, v katero smer bo krenila naša država v primeru uklanjanja totalitarizmu in dopuščanja razgradnje demokracije.

Evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je napisal predgovor, je v pogovoru na Nova24tv dejal, da je vsebina knjige zelo pomembna tudi za nas, Slovence. “Pojma Forum São Paolo do nedavno nismo poznali, tudi evropska zunanja politika je šele začela spremljati ta fenomen,” je povedal Zver in dodal, da je knjiga pomembna tudi za tiste, ki se znanstveno-strokovno ukvarjajo s politiko, saj avtor raziskovalno dela na tej temi.

“Vsak, zlasti pa demokrat, mora spoznavati stranpoti demokracije, in avtor Alejandro Peña Esclusa jih skozi knjigo spoznava in osmišlja,” je povedal dr. Zver. Režimi v Latinski Ameriki, danes jih je 11 združenih v Forum São Paulo, ne prenesejo kritične ocene in avtorjevih ocen, zaradi česar je moral zapustiti svojo domovino. Moč Foruma se zelo krepi, zato z ozirom na to, da bo v Latinski Ameriki letos še 5 volitev, naslednje leto pa še 6, avtor knjige predlaga oblikovanje močnega opazovalnega telesa, ki bi nadziralo volitve v vseh teh državah, da ne bi prišlo do volilnih prevar.

Različni hibridni sistemi skušajo dokazati, da so bolj učinkoviti od demokracije, a temu ni tako. “Demokracija je v veliki stagnaciji, a vsi demokrati se moramo potruditi, da demokracijo ubranimo,” je še dejal Zver in poudaril, da je v knjigi opisan pristop, kako uporabniki Foruma São Paulo zlorabijo demokracijo za svojo oblast.

“Tu ne gre le za politično oblast, temveč za oblast nad ekonomijo, nad drogami, nad kriminalom in za povezave z močnimi vojaškimi mrežami, kot je to na primer z Iranom, ki prav zaradi tega postaja črna velesila. Člani Foruma, ki predsedujejo tem 11 državam so ugrabili demokracijo, ko so prišli na oblast z volilnimi prevarami, in so ukinili ali podredili nekatere demokratične institucije, oblast pa ohranjajo tudi tako, da imajo nadzor nad civilno družbo.

vir: EPP

Člani Foruma imajo poleg mednarodne podpore pod svojim okriljem še druge mednarodne asociacije, ki jih obvladujejo, zato je treba resno vzeti opozorilo avtorja, ali ima smisel, da spustimo na volitve ekstremno leve in ekstremno  desne stranke, ki s tem, ko dobijo oblast, ogrozijo samo podstat demokracije, ker si želijo uničiti nacijo, družino, zasebno lastnino, spoštovanje sočloveka, svobode, torej te osnovne vrednote, ki so nastale kot univerzalne, a vendarle v zahodnem kulturnem miljeju. Danes ni več samoumevno dejstvo, da bo demokracija slej kot prej v različnih valovih pokrila ves svet,” je še dejal dr. Zver.

Knjiga je izšla pri založbi Nova obzorja, obsega 97 strani, cena je 14,90 evra.

Knjigo lahko naročite na spletni strani:

M.Z.