“Od Dejana Židana, predsednika DZ, ki živi v Murski Soboti in so ga v DZ izvolili Prekmurci, bi pričakovali, da bo kaj storil za svoje volivce, ne pa da so ga le polna usta”, tako v Civilni iniciativi Gederovci!

Foto: publishwall.si

Pa je počilo. Kako naj bi sploh ravnali drugače ljudje, živeči ob cesti M. Sobota-Gederovci in Gederovci-Petanjci, ki so se povezali v Civilno iniciativo Gederovci, saj pa jih država (beri Vlada RS) uradno “nateguje” že vse od leta 2017. Takrat  je  sprejela nacionalni program obnove cest, v katerega sta sta bila umeščena tudi odseka Gederovci – Murska Sobota in Gederovci – Petanjci.

V osveženem programu rekonstrukcij obeh odsekov NI

In prihaja nova obljuba. Odsek ceste Murska Sobota – Gederovci bi uredili v programskem obdobju 2022-2024, odsek ceste Petanjci – Gederovci pa v programskem obdobju 2024-2026. Preprosto, kot, da predlagatelj iz vseh virov do sedaj ne pozna pasti in nevarnosti na obema odsekoma. Enega izmed slednjih, odsek M. Sobota-Gederovci določeni profesorji gradbeništva imenujejo kar Cesta smrti!

Kot kaže, koalicijska poslanca Franc Jurša (DeSUS) in Dejan Židan (SD) “ne poznata ali ne uporabljata” omenjena odseka

Toda, kot kaže, koalicijska poslanca Franc Jurša (DeSUS) in Dejan Židan (SD) “ne poznata ali ne uporabljata” omenjena odseka. Če bi jima bilo mar, potem zagotovo mačehovskega odnosa ministrice Bratuškove ne bi tolerirala! “Le  vprašanje časa je, kdaj bo prišlo do kakšne tragedije, saj omenjeni cesti nista primerni niti za kolesarje, kaj šele osebni promet in tovorna vozila”, pove Franc Gibičar, predsednik Civilne iniciative Gederovci. “Zraven” je tudi župan Horvat, ki pozna investicijski vrednosti za oba odseka, ki znašata skupaj cca. 20 MIO EUR. Glede na apele, ki so ministrici Bratuškovi naslovljeni in glede na njeno (ne)odzivnost, bomo kot kaže končno priča resnemu pritisku vaščanov, združenih v Civilno iniciativo Gederovci z zaporo krožišča v Gederovcih 9.12.2019.

Končno resen pritisk vaščanov, združenih v Civilno iniciativo Gederovci, z zaporo krožišča v Gederovcih 9.12.2019

Uredništvo