Odbor Državnega zbora za izobraževanje bo danes nadaljeval prekinjeno sejo!

Vir: Pixabay

Odbor Državnega zbora za šolstvo bo danes nadaljeval v sredo prekinjeno obravnavo predloga novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Slednjega je prekinil, saj je bil s strani zakonodajno-pravne službe DZ opomnjen, da je predlog Vlade RS v nekaterih delih protiustaven in v določenih delih nezakonit.

Zakonodajno-pravna služba DZ ocenila, da je predlog na več mestih vprašljiv z vidika ustavne ureditve, na določenih mestih pa tudi protiustaven

Spomnimo, da je v postopku obravnave predlog Vlade RS, da bi država obvezni del javnega programa financirala 100-odstotno, razširjenega dela javnega programa pa ne bi financirala. Odbor je obravnavo minuli teden prekinil, ker je zakonodajno-pravna služba DZ ocenila, da je predlog na več mestih vprašljiv z vidika ustavne ureditve, na določenih mestih pa tudi protiustaven.

Na vztrajanje ministra Pikala so se odzvali mnogi starši, združeni v civilni iniciativi Združeni starši, ki so svoje pisanje sklenili s stavkom: Ministra Pikala pozivamo, da spoštuje prisego, ki jo je dal kot minister, da bo spoštoval ustavni red Republike Slovenije.”

Uredništvo