Odlično delo Janševe vlade se bo poznalo v občutnem dvigu plač zaposlenih

Foto; Vlada RS

»Hvala Bogu, da vse več ljudi prepoznava dobro delo Janševe vlade!«, je prebrati v mnogih komentarjev prebivalcev Slovenije. Tudi v prvem koraku sprejeta novela Zakona o dohodnini je le potrditev odličnega dela Vlade RS. Ena od najpomembnejših v tej je splošna olajšava. Ta bi se v naslednjih štirih letih postopno dvignila: iz sedanjih 3500 v naslednjem letu na 4500 evrov, leta 2023 na 5500 evrov, leta 2024 na 6500 evrov in na kar 7500 evrov v letu 2025. 

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo

Postopno zviševanje splošne olajšave pri dohodnini bo bistveno povečalo neto plače zaposlenih in povečalo konkurenčnost Republike Slovenije. Tudi mladi izobraženci bodo sedaj lahko svojo poslovno pot in prihodnost gradili doma v svoji državi.

Sicer pa novela prinaša še znižanje obdavčitve najvišjega dohodninskega razreda s 50 na 45 odstotkov, nižjo stopnjo dohodnine za obresti, dividende, dobičke iz kapitala in za najemnine in seniorsko olajšavo.

Več na povezavi Uradni list RS.

Višje povprečnine občinam, odlična gospodarska rast, ena najnižjih stopenj brezposelnih med državami članicami OECD, pametne naložbe iz sredstev okrevanja, dodeljevanje sredstev posameznikom za čim manj “ran”, ki jih je prizadel Covid v turizmu ipd. so konkretni pokazatelji strokovnega, modrega in pogumnega odločanja vlade Janeza Janše.

Uredništvo