Danes se je na povabilo poslanca Janeza Magyarja v Lendavi mudil kandidat za predsednika RS dr. Anže Logar.

V izjavi za javnost je izpostavil izkušnje na domačem in mednarodnem političnem parketu, saj ga na dosedanji politični poti odlikujejo odlični rezultati v vlogi mestnega svetnika, poslanca v Državnem zboru RS in ministra v vladi.

Predsednik države je soustvarjalec zunanje politike. Anže Logar ima bogate izkušnje na tem področju in lahko napodlagi svojih značajskih lastnosti in odličnih rezultatov v vlogi ministra za zunanje zadeve v času predsedovanja EU še dodatno dvigne ugled v mednarodnem prostoru.

Njegov program zajema predvsem sodelovanje vseh deležnikov na področju mladih in njihove prihodnosti, razvojno naravnanega gospodarskega okolja, zelene preobrazbe in demografije.

Prisega na policentrični razvoj. Prekmurje ima narodnostne in naravne danosti, v vlogi predsednika želi vplivati na še večjo povezanost in sodelovanje med narodi dežel, ki mejijo na Prekmurje.

V primerjavi z ostalimi kanddatkami in kandidati za predsednika republike ga poleg povezovalnosti odlikujejo bogate izkušnje, z besedami dr. Dimitrija Rupla “ima v žepu knjižico s kontakti vseh uglednih evropskih in svetovnih politikov”, kar mu bo v vlogi predsednika države nedvomno zelo koristilo.

Po srečanju si je skupaj z nekdanjim županom Lendave in sedanjim pomurskim poslancem Janezom Magyarom ogledal lendavsko sinagogo in se spustil po lendavskem Zipline-u.

foto: T.Ž.
Janez Magyar in Anže Logar pred spustom po Zipline Lendava (foto: M.Z.)

M. Z.