Kultura in gospodarstvo z roko v roki

Na povabilo predsednice skupščine Novega Sada, Jelene Marinković Radomirović so se dogajanja na kulturnem in gospodarskem področju v Novem Sadu minuli konec tedna udeležili gostje iz Lendave.

Kulturno in turistično društvo Novi Sad Lendava je v Novem Sadu organiziralo koncert Komornega pevskega zbora Vita, ki so ga naslovili Iz Lendave od srca za Novi Sad. Koncerta se je udeležil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar.

Izjemno uspešen nastop KPZ Vita je s svojo prisotnostjo počastila predsednica skupščine Novega Sada Jelena Marinković Radomiović, koncerta pa so se udeležili tudi Dalibor Rozić, ki je v skupščini Novega Sada zadolžen za kulturo, predstavnik skupščine Damjan Ničić, direktor zavoda za urbanizem v Novem Sadu Dušan Miladinović, predsednik sindikata gradbeništva Vojvodine in Novega Sada Josip Modić, Djordje Veselinov, predsednik Društva Slovencev Kredarica v Novem Sadu in prof. Mirko Štark, predsednik judovske skupnosti v Novem Sadu.

Sodelovanje med Lendavo in Novim Sadom poteka tudi na gospodarskem področju. Na povabilo Marinković Radomirovićeve je v soboto kot slavnostni gost svečane otvoritve 90-ga kmetijskega sejma v Novem Sadu prisostvoval tudi župan Magyar. Letos v Novem Sadu obeležujejo 100 let sejmarjenja in 90 let kmetijskega sejma.

Magyar je ob tej priložnosti poglobil stike s tamkajšnjimi gospodarstveniki in o sodelovanju med lendavskimi in novosadskimi podjetniki spregovoril tudi z nekaterimi ministri srbske vlade.

M.Z.