“Opravičeno odsotni” svetniki Občine Ljutomer poskrbeli za nesklepčnost!

Foto: obcinaljutomer

Saga o zaostrovanju odnosov v Občini Ljutomer se nadaljuje. Tokrat je kar 12 svetnikov od skupno 21 poskrbelo, da Občinski svet Občine Ljutomer ni bil sklepčen. Ravno na slednji pa bi svetniki morali odločati o ključnem dokumentu občine, o proračunu za leto 2019!

“Opravičeno” odsotni svetniki strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ

Ciril Magdič, Franjo Karlovčec, Dejan Karba, Matevž Kaučič, Dejan Kaučič, Sara Karba, Slavica Sunčič, Srečko Žižek, Marta Mihorič, Tomislav Nemec, Mira Rebernik Žižek in Maksimiljan Gošnjak so se podpisali pod skupni dokument, v katerem so se županji Olgi Karba opravičili za izostanek na 3. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer.

“Zato, ker nas je večina svetnikov zadržanih, smo na Vas že naslovili prošnjo, da sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer, sklicano za 27.03.2019 ob 13.00 uri, prestavite na kasnejši termin. Našo prošnjo ste zavrnili.

Prav zaradi tega, ker gre za zelo pomembno temo (proračun je vendarle osrednji dokument občine), ki vpliva na razvoj občine in na življenje njenih občank in občanov, smo prepričani, da bi moral Občinski svet Občine Ljutomer o proračunu odločati v polni sestavi. Ker se seje, sklicane za 27.03.2019 ne moremo udeležiti, opravičujemo svoj izostanek. Hkrati Vas še enkrat vljudno prosimo, da sej ne sklicujete v skrajnem roku (še posebej ne proračunskih) in ne pred 16.00 uro, saj smo svetniki v delovnih razmerjih.

V upanju, da boste v bodoče upoštevali naš predlog, Vas lepo pozdravljamo!”, so “opravičeno” odsotni svetniki zapisali v svojem dopisu županji.

Kot kaže, so se mnogi svetniki spozabili, da so izvoljeni predvsem zato, da delajo dobro za svoje občanke in občane. Slednji so jih namreč izvolili ravno za ta namen. Vprašanje seveda je, kako dolgo še, saj razmerja znotraj začasno združenih že marsikomu odpirajo mnoga vprašanja!

Uredništvo