OŠ I Murska Sobota ob “Dnevu zdrave šole” povezala vse generacije!

Vir: www.osenams.si

V soboto, 7.4.2018, je Osnovna šola I Murska Sobota izvedla naravoslovni dan “Dan zdrave šole”. K sodelovanju so poleg učencev prvega do devetega razreda povabili še njihove brate, sestre, starše in stare starše. Dopoldanska sobota je tako minila v duhu prijetnega medgeneracijskega sodelovanja ob različnih dejavnostih v duhu skrbi za zdravje.

Najprej pohod treh generacij, nato degustacija napitkov in namazov ter strokovne delavnice!

Zbiranje ob 8.30 uri, nato razdelitev malice in nato druženje in pogovori ob skupnem pohodu vseh generacij. Dolžina poti je bila izbrana posamezni starostni skupini učencev, ki pa po prihodu nazaj niso kazali pretirane utrujenosti. Žejni in lačni posamezniki so se nato lahko okrepčali ob raznih napitkih in zeliščnih ter sadnih namazih, ki so jih pripravili učenci in kuharice šole.

Avtor: Sara Balažic

Ob prijetnem kramljanju in izmenjavi mnenj, je strokovno osebje Zdravstvenega doma Murska Sobota merilo sladkor v krvi, krvni tlak, prikazali pa so tudi potek oživljanja z defibrilatorjem. Športne površine so bile polno zasedene, na njih pa so se odvijale različne športne igre po traidah, kjer je poleg učencev bilo videti celo nekatere starše in stare starše, ki jih je “potegnilo” v mladost.

Poleg prelepega športnega sobotnega dopoldneva, je v mali telovadnici potekal še “Boljšji sejem”, kjer so si otroci lahko izmenjali rabljena otroška oblačila, nekateri učenci pa so se udeležili tudi čistilne akcije in očistili okolico šole.

Sicer pa je OŠ I Murska Sobota ena izmed 33 osnovnih šol v Pomurju, ki so vključene v “Slovensko mrežo zdravih šol”. Vzpostavljen ima tim, ki za vsako šolsko leto posebej vnaprej pripravi načrt in potem izvede tudi evalvacijo zastavljenih nalog.

Uredništvo