OŠ Tišina sprejela bronastega Reneja Žižka in z odliko uvrščenega Matica Hanca

Vir:B.P.

Tako kot se spodobi, je ravnatelj OŠ Tišina Janko Durič s svojim učiteljskim zborom takoj po prvomajskih praznikih presenetil svoja učenca. Rene Žižek, učenec osmega razreda je namreč na svetovnem prvenstvu v Hitrem in Zanesljivem računanju dosegel odlično tretje mesto, Matic Hanc, učenec tretjega razreda pa zavidljivo 17. mesto.

V ukrajinskem mestu Lvovu kar 134 talentov v hitrostnem in zanesljivem računanju!

Rene Žižek je bron “pobral” celo v konkurenci od 8. pa vse do 12. razreda, prvi dve mesti pa sta mu odvzela kar dve leti starejša Ukrajinec in Latvijec. Kljub temu lahko za Reneja samo rečemo, da ima njegova bronasta medalja “zlati lesk”, je v svojem nagovoru povdaril ravnatelj.

Tudi Matic, ki je tekmoval v konkurenci od 1. do 3. razreda je na svetovnem prvenstvu dosegel lepo 17. uvrstitev in šolo Tišina uvrstil na svetovni zemljevid talentov. Velika zahvala gre seveda obema mentoricama Anki Brinar in Liljani Raus, pozabiti pa ne gre tudi na podporo in razumevanje staršev.

V svojem nagovoru se je k čestitkam pridružil tudi župan Občine Tišina in povdaril, da ob finančni podpori občine ne gre za strošek ampak za veliko naložbo v prihodnost.

Uredništvo