Raziskava kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v mesecu decembru 2023 uspešno raziskali več kaznivih dejanj velikih tatvin in tatvin, storjenih na območju Policijske postaje Murska Sobota, za katere je utemeljeno osumljen 22-letnik iz območja Murske Sobote.

Na podlagi opravljenih hišnih preiskav so policisti na območju PP Murske Sobote in Policijske uprave Novo mesto osumljenemu zasegli predmete, ki so izvirali iz kaznivih dejanj. Osumljeni je kazniva dejanja izvršil v letih 2022 in 2023 na območju Policijske postaje Murska Sobota.

Zaseženih je bilo več kosov različnega orodja (akumulatorski vijačniki, akumulatorski kompresorji, udarna kladiva ter vibracijski nabijač zemlje), več kosov avdio vizualnih aparatov (ojačevalci, mala mešalna miza, zvočniki in prenosni računalnik), sedež motornega kolesa, več kosov bencinskih kosilnic in bencinska motorna žaga.  

Vsi predmeti v skupni vrednosti okrog 10.000 evrov so bili osumljenemu zaseženi in bodo vrnjeni oškodovancem kaznivih dejanj. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

M.Z.