Otročji nastop vlade glede drugega tira!

Vladni projekt, “ki je nekompromisno vstrajal” pri umeščanju enotirne proge med Divačo in Koprom s stroškom izvedbe že blizu astronomskih 1,5 milijarde EUR, je “popustil” šele zaradi zbiranja podpisov za razpis referenduma o drugem tiru. Vlada je danes s sklepom potrdila, da bo pristopila k izvedbi dvotirne izvedbe drugega tira, cena pa je naenkrat zdrsnila pod 1 milijardo EUR, navaja vir 24 ur.com.

Otročji nastop ali namerno zavajanje davkoplačevalcev?

Zanimivo predvsem je, da se je vlada brez izdelane dokumentacije in finančne konstrukcije danes s Sklepom zavezala, da bo izvajala dvotirno izvedbo drugega tira, strošek investicije pa bo naenkrat celo cenejši, kot so kazali izračuni za enotirno izvedbo! Noro ali otročje?

Resnica je samo ena-vlada zavaja “zaradi vpliva” na preprečitev izvedbe referenduma o drugem tiru!

Jasno je, da ministrstvo za infrastrukturo nima pripravljene strokovne podlage za izvedbo dvotirne proge, niti ne finančne konstrukcije. To pa lahko samo pomeni, da bi projekt v Bruselj “romal” v stari različici. Ker so aktivnosti v zvezi z zbiranjem podpisov na vrhuncu, verjetnost zbranih potrebnih podpisov do konca rokov (40.000) pa dosegljiva, je manever vlade razumljiv.

Bodo Slovenci otročje “preigravanje” vlade spregledali in končno rekli “Dovolj imamo plenjenja našega davkoplačevalskega denarja”!

Uredništvo