Nova pridobitev za najmlajše na Kapeli

Na Kapeli so včeraj namenu predali nove prostore vrtca, ki bodo omogočili oblikovanje dodatne skupine. Skupna vrednost investicije znaša 40.000€, sredstva za izgradnjo pa je v celoti prispevala Občina Radenci.

Do sedaj je vrtec na Kapeli obiskovalo 63 otrok, sedaj pa je prostora za 73 otrok in s tem dodatni oddelek. Projekt so na včerajšnji prireditvi predstavili Mojca Marovič, župan Roman Leljak in ravnateljica Barbara Gomboc ter novi direktor občinske uprave dr. Hugo Maučec.

Dan pred tem so sprejeli odločitev, da cena vrtca v Občini Radenci do nadaljnjega ostane enaka. Vlada Roberta Goloba je namreč pred kratkim dvignila plače za pomočnice vzgojiteljic, kar je postalo breme občin. Kljub rasti stroškov so poiskali rešitev, da staršem ne zvišujejo še stroškov vrtčevske oskrbe.

Otvoritev novega petega oddelka na Kapeli ne bo povzročila dodatnih stroškov zaradi novih zaposlitev, ker le-teh ne bo. Ravnateljica bo po besedah Leljaka kadrovsko situacijo rešila z notranjimi prerazporeditvami zaposlenih, kar je edini način, da ne pride do podražitev.

M.Z.