Pahor ali Šarec, bodo volivci prepoznali razliko?

Vir: www.up-rs.si

Še en teden za premislek in padla bo odločitev, kdo bo bodoči predsednik države Republike Slovenije. Čeprav marsikdo v pogovoru pove, predsednik je le figura, gre za prvo avtoriteto naše države Republike Slovenije. Zato je še kako pomembno, da volivci presodimo, kdo naj bi nas zastopal v naslednjem štiriletnem mandatu. Pahor ali Šarec?

Pahor se promovira kot človek, ki združuje!

Sedanji predsednik Borut Pahor je vsekakor naredil korak naprej in se trudil, da v očeh Slovenk in Slovencev izpade kot človek, ki se trudi, da ljudi ne deli. To mu je vsekakor uspelo in to mnogo bolj, kot je to uspelo prejšnjemu predsedniku Türku. Njegov pristop, da je predsednik vseh, so očitno kronali volivci že v prvem krogu predsedniških volitev in mu namenili največ glasov. Dejstvo pa je, da je med njimi bilo največ starejših, po udeležbi na volitvah in javnomnenjskih raziskavah tistih nad 60. let starosti. Bodo tudi tokrat šli na volišča?

Šarec pravi, da bi bil bolj odločen, da bi se oglasil v ključnih trenutkih, ko vlada ne dela za ljudi!

Šarec pravi, da ne bi bil všečneš in človek le lepih besed. Oglasil bi se v ključnih trenutkih, ko bi presodil, da bi to koristilo ljudem. Šarec se kaže kot neodvisen kandidat, kandidat vseh ljudi. Toda, je res tako ali ga bo Pahor uspel do prihodnje nedelje razkriti kot kandidata “stricov iz ozadja”. Šarec je Pahorja že potegnil za jezik, toda Pahor konkretnih imen še ni omenil. Bo v prihodnjih soočenjih drugače?

Uredništvo