Pahor, Šarec, Tomčeva – ključni v bitki za predsedniški stolček?

Vir: www.up-rs.si

Še nekaj več kot deset dni in odločali bomo, kdo bo našo državo zastopal kot predsednik RS. Bo to aktualni predsednik Borut Pahor že v prvem krogu predsedniških volitev (ki je v soočenjih predsedniških kandiddatov zelo suveren) ali bo svojo bitko bil v drugem krogu s Tomčevo (ki po soočenjih podporo pridobiva) ali Šarcem (ki podporo volivcev iz soočenja v soočenje izgublja). Končni odgovor bodo dali volivci 22.10., do takrat pa bodo ključni tekmeci še lahko pritegnili njihovo pozornost in jih prepričali tako preko soočenj na RTV zaslonih, kot tudi z obiskovanjem večjih dogodkov po RS.

Pahor prepričljiv in suveren ter blizu potrebnim 50%, Tomčeva in Novakova pridobivata, Šarec izgublja!

Večina javno mnenjskih raziskav napoveduje presenetljivo visoko udeležbo na predsedniških volitvah in to krepko čez 60%. Očitno je, da Slovenci (kljub temu, da predsedniški funkciji ne prripisujejo pomembnih kompetenc) želimo odločiti, kdo bo naš prvi “voditelj”. Ker Pahor prepričljivo in suvereno nastopa v vseh soočenjih predsedniških kandidatov in resnično predstvalja sebe kot sedanjega in tudi bodočega predsednika, mu podpora ves čas trdno ostaja nad 45%. V vsakem naslednjem soočenju pa vse več volivcev prepriča Romana Tomc, ki jo na predsedniškem stolčku “vidi” že skoraj 10%, medtem, ko pa Marjan Šarec svojo lepo izhodišče (čez 22%) zapravlja in ga sedaj podpira le še nakaj več kot 11%. Med pomembne tekmece bi lahko uvrstili še Ljudmilo Novak, ki enako podporo volivcev pridobiva, ostali kandidati pa za enkrat niso uspeli prepričati volivnega telesa, je ugotoviti iz javnomnenjskih raziskav agencije Parsifal.

Koliko so stari posamezni kandidati, kaj so po izobrazbi, od kod prihajajo ter kakšno zaporedno številko na glasovalnem listu bodo imeli, lahko preverite na povezavi: http://www.dvk-rs.si/files/files/seznam-kandidatov-po-zrebu.pdf

Uredništvo