Pasja mafija s preprodajo tudi do milijarde zaslužka!

Foto: Lastampa.it

Preprodajo psov, ki je pravi pasji mafijski posel Balkana, naj bi “zavrtela” zaslužke primerljive s tistimi, ki se obračajo v trgovini z mamili in orožjem. Večina psov je prodanih na nemškem črnem trgu, ocenjujejo v nemškem združenju za zaščito živali.

Na črnem trgu tudi do 4-krat višja cena, mnogi pobrani kar iz ulice

Seveda pa so se mnogi zaščitniki malih kosmatincev odločili, da policiji pri lovljenju nepridipravov čim bolj pomagajo. Tako se je pojavila novinarka, ki je s skrito kamero poskušala priti do čim več informacij in potrdila domneve, da večina psov prihaja iz Balkana in vzhodne Evrope. Mnogi med njimi imajo tudi “pedigre”, kar pomeni, da v nečednih poslih sodelujejo tudi veterinarji.

“Zaščitnik” psov, ki razkrinkava preprodajalce z aktivnim spremljanjem sumljivih oglasov pravi, da se v tem nezakonitem poslu “vrtijo” milijarde. Med najbolj aktivnimi naj bi bili romunski preprodajalci, ki so še posebej fokusirani na lovljenje potepuških psov, ki jih prodajajo celo kot rodovniške. Znano je še, da so kriminalci zelo agresivni in grozijo vsem, ki bi jih lahko razkrinkali, poroča portal cekin.si.

Spomnimo, da so policisti PU Murska Sobota pri enem od kontrol zasegli kar 107 pasjih pasemskih mladičev, katerih cena se je na trgu gibala okrog 60.000 EUR.

Uredništvo