Protesti se bodo nadaljevali in stopnjevali

Včeraj je v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal 7. shod upokojencev. Organizatorji, Iniciativa Glas upokojencev in Inštitut 1. oktober so sicer pogrešali udeležence iz Koroške, Savinjske in Kamniških dolin, ki pa se zaradi posledic poplav protesta niso mogli udeležiti.

Po podatkih organizatorja se je zbralo okoli 11.000 ljudi, ki se ne strinjajo z ignoranco Vlade Republike Slovenije do upokojencev, še posebej so omenjali predsednika vlade dr. Roberta Goloba.

Na shodu je med drugimi spregovoril predsednik iniciative Pavel Rupar, ki je ponovno poudaril stisko upokojencev, ki se pod aktualno vlado še stopnjuje. “Protesta so se udeležili upokojenci s praznimi denarnicami in praznimi drvarnicami in shrambami. Zima bo huda,” je bilo slišati med protestniki. “Danes to ni le protestni shod, ampak tudi dobrodelni shod. Mi fajtamo. To pot se borimo, da podarimo čim več pralnih strojev, ki jih potrebujejo ljudje na poplavnih območjih. Danes so z nami tudi upokojenci iz poplavnih območjih. Nekateri so prišli peš do avtobusov za Ljubljano,” je med drugim dejal Rupar.

Spregovorila je tudi Tina Bregant: ““Tudi če se vas ne vidi na javni TV, se vas v Ljubljani presneto dobro sliši! Tako kot se sliši rjovenje leva nekaj kilometrov daleč! Hvala vam za to! Protestom se moramo pridružiti tudi mlajši! Ta čas je ZDAJ! Jesen bo za nas vse težka, saj vladajoči ne znajo opravljati z denarjem,” je dejala Bregantova.

Podpredsednik društva 1. oktober Igor Černoga je predstavil predlog zakona o izrednih solidarnostnih dodatkih, ki bi vsaj malo ublažil sedanje stanje in ga bo društvo 1. oktober vložilo v parlamentarno proceduro. Dejal je, da Slovenija drsi v model beloruske in Putinove diktature. “Gre za levičarski fašizem. In je že tam,” je zaključil Černoga.

Ker RTV SLOVENIJA včerajšnjega protesta ni prenašala in jih po menjavi vodstva tudi več ne namerava, je za direkten prenos poskrbel portal e-maribor.si. Če se bo ignoranca preimera Goloba nadaljevala, je po navedbah Reporterja Rupar napovedal, da bo po naslednjem protestu ostal na Trgu republike, dokler Golob ne pride do njega.

M.Z.