Pes Ron, ki naj bi pogrizel 8. letno deklico do smrti, je bil včeraj evtanaziran

Foto: Zajem zaslona

Pes Ron, ki je po 14 dnevni nastanitvi v zavetišču Meli čakal na evtanazijo, je od včeraj pokojni. Evtanazijo je prejel dopoldne.

Spomnimo, da je Ron pristal v zavetišču po tragičnem dogodku, ko naj bi večkrat ugriznil 8. let staro deklico, ki da naj bi za posledicami ravno teh ugrizov tudi umrla.

Da pa vse naj ne bi bilo tako, se je pisalo preveč, da se psu da živeti naprej pa je pozivalo mnogo državljanov in tudi društva za zaščito živali. Tudi peticija “Proti evtanaziji Rona”, ki jo je podpisalo preko 12.000 ljudi je bila močna in konkretna v raziskovalnem smislu, da psu življenje ohrani. Toda, zakon je bil nad vsemi prizadevanji.

“Uradni veterinar mora v skladu z Zakonom o zaščiti živali odrediti usmrtitev psa, če je ta “z ugrizom povzročil ali bil soudeležen pri povzročitvi smrti človeka”Druge možnosti zakon ne dopušča,” so nam v kratkem odgovoru sporočili iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Druge možnosti tako zakon ne dopušča, zato ostaja odprto vprašanje ali je Ron res bil evtanaziran zaradi ugriza ali le zaradi tega, ker se je zamolčalo pri resnih nasprotnih dokazih?

Uredništvo