Peter Podlunšek: “A res ne moremo vsaj enkrat biti realni in normalni?”

Bogovi so padli na glavo, pove Peter Podlunšek (foto: fb)

“Naj mi nekdo prosim razloži statistiko, ki je bila včeraj plasirana v medije,” se v uvodu zapisa na svojem fb profilu vpraša Peter Podlunšek, generalni direktor podjetja Medicop.

“Na privat žurkah in druženjih, kjer se pije, pleše, pogovarja na uho, kjer je 20-30 ljudi brez vsake zaščite v malem zaprtem prostoru, je zanemarljiv odstotek prenosa okužb.
V delovnem prostoru, kjer so ljudje v zaščitni opremi, na primernih razdaljah, kjer se večkrat dnevno razkužuje prostor in oprema pa je po njihovi statistiki kritični procent okužb.
Zaprimo gospodarske družbe, zabavajmo in veselimo se in bo vse v najlepšem redu.
Ajde pokažite mi enega heroja, ki bo danes izjavil, da je bil na žurki in se je tam okužil. Itak, da se je na delovnem mestu…kje pa drugje. Zakaj že?!
A res ne moremo vsaj enkrat biti realni in normalni?
Pri nas je carsko biti upornik, če se držiš pravil si pač označen za tepca, ker se nisi znašel, ker nisi nategnil države ali sistema. Če dobiš globo, je to pri nas fašizem, nedemokracija, če jo dobiš čez mejo, je pa to pripisano “urejenemu sistemu” Če nategneš državo, sistem, imaš takoj svojo FB skupino v podporo…
Že iz zgodovine izhaja rek, da je pač cesarju treba dati kar cesarju pripada, ker edino na ta način se lahko cesarstvo razvija. Mi pa goljufe, kriminalce, izkoriščevalce sistema uvrščamo med bojevnike za boljši jutri in jim namenjamo družbeni vpliv.
Ja, “bogovi” so res padli na glavo”, zaključi Podlunšek na svojem fb profilu.
Uredništvo