Peter Podlunšek, generalni direktor podjetja Medicop, je postal podjetnik leta!

Foto: fb

Peter Podlunšek je postal podjetnik leta 2019. Laskav naziv je prejel včeraj na slovesnosti Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki je slavila visok jubilej petdeset let svojega delovanja.

Podjetje Medicop ima sedež podjetja v Nemčavcih v občini Murska Sobota, izdeluje pa mednarodno priznano medicinsko opremo in reševalna vozila.

“Ko smo se odločili, da ostanemo v Prekmurju je bilo nemalo vprašanj “zdaj, ko gradite novo firmo, zakaj ne greste v Ljubljano” Skoraj vsako dnevno slišimo “joj a v MS ste? Nimamo časa priti do vas….” Prekmurje je na koncu sveta in še malo naprej od tega konca. Tega nikoli nismo slišali od naših partnerjev iz celega sveta, pa čeprav prihajajo k nam od tam kjer sonce vzide daleč pred nami. Center in miselnost ubijata tako imenovano periferijo pa čeprav večina prisluženega denarja za delovanje “centra” prihaja prav od tu.
Zakaj smo v Prekmurju? Zato ker je tu lepo, ker želimo dati ljudem perspektivo, ker želimo, da vedo da smo ljudje s “periferije” vredni enako ali še več, zato ker ne želimo v “center”, zaradi zvestobe!
Dejstvo pa je, da za decentralizacijo lahko naredimo največ sami. Inovativnost, pogum, pridnost, razvojno naravnanost in privoščljivost uspeha drugega nas edino pelje v svetlo prihodnost in ne čakanje na darilo od Cesarja”, je podjetnik leta razmišljal ob razbijanju tabujev na svojem fb profilu.

Uredništvo