PGD Brezovci z novo sodobno brizgalno!

Vir:B.P.

PGD Brezovci je včeraj ob 16.00 svečano prevzelo novo brizgalno in tako izboljšalo pripravljenost svoje gasilske vrste v lastni vasi in širše. Svečanega dogodka so se udeležile gasilske enote iz Gasilske zveze Puconci, med njimi pa so bili tudi gostje iz Hrvaške ter PGD Murski Petrovci.

Med mnogimi govorniki je bilo slišati, da gre zahvala za novo pridobitev razumevanju krajanov, Občini Puconci, Zavarovalnici Triglav in KS Brezovci. Da predstavljajo gasilci, organizirani v Gasilsko zvezo Puconci, glavni steber Zaščite in reševanja (ZIR), je povdaril Štefan Pintarič, Franc Barbarič, predsednik PGD Brezovci pa je nanizal nekaj ključnih podatkov nove brizgalne. Župan Občine Puconci, Ludvik Novak, je v svojem nagovoru spomnil, da se še kako zaveda, kakšen odnos mora občina gojiti do vseh 27 društev, da lahko krajani mirno spijo.

Sicer pa so včeraj na svečanem dogodku podelili tudi priznanja gasilcem za dolgotrajno nošenje gasilske uniforme in sicer za 10 let, 30 let, 40 let, 50 let in 60 let. Slednjo je dobil gospod Evgen Sapač.

Vir:B.P.

Uredništvo