Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dva primera povoženja divjadi, manjši požar in prijeli sedem tujcev pri nedovoljenem prečkanju meje.

V treh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v prometni nesreči v Murski Soboti pa je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v robnik in se pri padcu hudo telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so evidentirali kaznivo dejanje nasilja v družini v Radencih, zlorabo osebnih podatkov v Ropoči, tatvino goriva v Dolnjem Lakošu in kaznivo dejanje grožnje v Ljutomeru.

V večernem času je v Moravcih v Slovenskih goricah zagorel zabojnik za zbiranje odpadne plastike. Gasilci so požar pogasili in tako preprečili nastanek večje materialne škode.

V nočnem času pa so policisti na območju Lendave izsledili in prijeli sedem tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v enoto v nadaljnji postopek.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Gornja Radgona.

M.Z.