“Pipistrel” ima udrihanja poslancev Levice dovolj in seli proizvodnjo iz Slovenije!

Vir:fb

S prihodnjim tednom bomo v Gorico že preselili proizvodnjo večine modelov letal in prezaposlili 40 delavcev iz Ajdovščine,” je povedal Ivo Boskarol!

S prihodnjim tednom se bo zgodil prvi črni scenarij, kjer bo uspešen podjetnik zaradi groženj, podtikanj in žaljenj podjetnikov s strani poslancev Levice, še posebej njenega predsednika Mesca in Kordiša, preselil svoje poslovanje iz Slovenije. Ivo Boskarol seli najprej proizvodnjo in cca. 50 zaposlenih. Kaj se bo zgodilo z delom, kjer poteka razvoj, Boskarol zaenkrat ne da odgovora. Je pa izjavil: “Ne nameravam pa čakati, da me nacionalizirajo.”

Spomnimo, da se je Kordiš konec avgusta na proteste Boskarola in Akrapoviča odzval na svojem fb profilu z izjavo: »Boscarol in Akrapovič širita neresnice o naših zahtevah po obdavčitvi dobička in – pomembneje – grozita s stavko kapitala. /…/ Ker bogastva, ki si ga prisvajata iz delavskih rok in mozga, nočeta usmeriti drugam kot v lasten žep.« Zraven je pripel še “dodatek” #nationalize in pozval k nacionalizaciji podjetij Pipistrel in Akrapovič.

Žal se tudi Šarčeva koalicija na resna opozorila ni odzvala (kot: “Mi vsi smo Akrapovič! Brez uspešnega gospodarstva tudi socialne države ne bo. Izjave Levice pa so žaljive in za nas nedopustne”, tako OZS) in je kljub širši razpravi gospodarstvenikov le te preprosto ignorirala. Kaj se bo zgodilo v naslednjih mesecih v Sloveniji in ali bo podjetniško okolje še sploh prijazno, si je v t.i. “kombinaciji” 5+1 težko zamisliti.

B.P.