Pivčeva bo na izrednem kongresu ponudila glasovanje o zaupnici, do takrat stranko vodi eden izmed podpredsednikov

Foto; Desus (fb)

Danes se je sestalo vodstvo in izvršni odbor stranke DeSUS. Jurše kot vodje poslanske skupine med njimi ni bilo, saj je “odrinil” na dopust

Vodstvo in izvršilni odbor stranke Desus je danes razpravljala o prihodnosti stranke. Stališča, med katerimi naj bi bil tudi predlog za sklic izrednega kongresa naj bi se znašla v odločanju članom sveta stranke najpozneje do konca leta.

“Izvršni odbor DeSUS je danes sprejel sklep, da svetu stranke predlaga sklic izrednega kongresa, na katerem bo Pivčeva ponudila glasovanje o zaupnici.”, tako Sta.

Pivčeva: “Za predsednico sem bila izglasovana na demokratičen način in prav je, da se tak način tudi nadaljuje”

Po seji vodstva in izvršnega odbora stranke DeSUS je v sporočilu za javnost govorec stranke Desus Ujčič povedal, da so sklenili, da skličejo izredni kongres najkasneje do konca leta. Na slednjem bo Pivčeva ponudila glasovanje o zaupnici, pooblastila za koordinacijo s poslansko skupino Desus pa bo predala enemu izmed podpredsednikov.

Spomnimo, da ima stranka Desus tri podpredsednike. Prva je specialistka managementa in direktorica občinske uprave Občine Brda Anita Manfreda, druga je aktualna predsednica MO DeSUS Maribor in svetnica Občine Maribor ter tretji mag. Anton Balažek, bivši župan Občine Lendava.

Uredništvo