Pivčeva, prva dama Desus-a še močnejša, Vlada RS še trdnejša

Pivčeva pred izzivi izvedbe zavez iz koalicijske pogodbe

Izvršilni odbor stranke s popolno zaupnico prvi dami stranke Pivčevi in njenemu vodstvu

Minuli teden je vse oči uprl v sejo IO stranke Desus, ki je bila hkrati test stabilnosti stranke. Globoka država je namreč preko meinstrim medijev vse “strele” usmerila v destabilizacijo stranke, poskušala zlomiti Pivčevo in zrušiti vlado. Tudi dobronamerni pozivi Pivčeve na poti na pogajanje v Bruselj: “Od trenutnih pogajanj za VFO (Večletni finančni okvir) v Bruslju, bo odvisna prihodnost SLO. Zdaj je čas, da notranje politične boje postavimo v ozadje in združimo moči, da izpogajamo, kar je najboljše za našo državo Slovenijo. Tudi na področju kmetijstva, kjer se jutri začno težki pogovori o VFO za naslednjo SKP (Skupno kmetijsko politiko).”

“Od vodstva stranke zahtevamo, da zoper tiste člane, ki skušajo na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije diskreditirati tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov”

Zahteva je prišla s strani severnoprimosrskega odbora, IO pa ga je preusmeril v obravnavo statutarni komisiji stranke, ki bo pregledala potencialne kršitve statuta članov glede na dogajanje v zadnjih mesecih. Kot kaže, se v stranki obeta čiščenje članstva, čiščenje tistih, ki zagotovo sodelujejo s predstavniki globoke države. Ker pa se bo glasovanje o (ne)zaupnici nadaljevalo po t.i. počitnicah v mesecu septembru, so povezani mediji že plasirali novo zgodbo o Pivčevi. Toda, isti pristopi, iste napake kot kaže le še krepijo Vlado RS, volivci pa vse bolj nagrajujejo posamezne vladne stranke.

Zaključek: “Vesela sem odkritega pogovora, ki se je na seji odvil, in dogovora o številnih vsebinskih aktivnostih in projektih stranke v prihodnjih tednih in mesecih (Urad za demografijo, Zakon o dolgotrajni oskrbi, izredna uskladitev pokojnin, priprava programov za črpanje EU sredstev na področju kmetijstva in iz sklada za obnovo, Zakon o demografskem skladu).”

Ključna izjava Pivčeve že napoveduje, da ji bo podeljena zaupnica, da izpelje zapisano v koalicijski pogodbi. Za začetek bo to Zakon o demografskem skladu ter aktivacija Urada za demografijo, Zakon o dolgotrajni oskrbi ter izredna uskladitev pokojnin in seveda programi za črpanje EU sredstev preko resorja, ki ga vodi.

Pred Pivčevo izzivi za izvedbo začrtanega, zato zaupanje članstva toliko večje

Uredništvo