Planet TV prodan za 5 MIO EUR (še formalnosti)

Dogovorjena kupnina znaša pet milijonov evrov, je družba Telekom Slovenije objavila na spletnih straneh ljubljanske borze

Tako je stekel posel v podjetju Telekom Slovenije d.d. po tem, ko je Nadzorni svet Telekoma Slovenije d.d. predhodno soglašal, da se podjetje otrese svojega poslovnega deleža v družbi Planet TV v celoti. Pogodba je podpisana z madžarsko delniško družbo TV2 MEDIA CSOPORT ZRT.

Pogodba v višini kupnine 5 MIO EUR je podpisana z madžarsko delniško družbo TV2 MEDIA CSOPORT ZRT

“Ves posel bo zaključen po izpolnitvi vseh odložnih pogojev, dogovorjenih v pogodbi o prodaji, in kupčevi pridobitvi soglasij pristojnih organov. Pričakuje se, da bo transakcija zaključena predvidoma do konca septembra 2020. Soglasje k sklenitvi posla je predhodno podal Nadzorni svet Telekoma Slovenije, d. d. Preostalih podrobnosti Telekom Slovenije, d. d., do zaključka posla ne bo razkrival,” so še zapisali v družbi.

Sicer pa je v naslovu spletnega portala požareport zapisano, da je drugi najugodnejši ponudnik ponujal 1 MIO EUR, tretji pa 1 EUR.

Spomnimo, da je delnica Telekoma Slovenije v “najboljših” letih (2007) znašala dobrih 500 EUR (Forum za finance: “Cena delnice na sivem trgu se trenutno giblje med 480 in 500 evri. … Leta 2007 naj bi prihodki od prodaje znašali 776 milijonov EUR, čisti poslovni izid … Zahteva po navzkrižnem lastništvu v Telekomu Slovenije (TS), ta prinaša … zaradi nedeljskega referenduma upadla do okoli 450 evrov za delnico), na včerajšnji dan pa le 49,60 EUR.

Uredništvo