Bo jutri Peter Prevc skočil tudi po mali kristalni globus? 

Po četrtkovem prejemu velikega kristalnega globusa Nike Prevc in včerajšnji zmagi njenega brata Petra je Slovenija na današnji moški ekipni tekmi ponovno med prejemniki najvišjih odličij. Ekipa v sestavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc je osvojila drugo mesto in za zmagovalci Avstrijci zaostala za za dobrih deset točk.

Avstrijcem je zmago prinesel padec Timija Zajca, ki je poletel kar 242,5m, praktično v dno letalnice bratov Gorišek, a ni zdržal pritiska. Zaradi bolečin v rami in slabosti Zajc v finalu ne bi nastopil, vodstvo tekmovanja pa se je zaradi vse močnejšega vetra odločilo odpovedati drugo serijo.

Slovenci so v pokalu narodov z današnjim drugim mestom za 19 točk prehiteli Nemce, za katerimi so po petkovi tekmi zaostajali za 181 točk ter trenutno zasedajo 2. mesto. 

Jutri je v Planici na sporedu še ena posamična tekma, ki ji bo sledila razglasitev dnevnih zmagovalcev in zmagovalca v seštevku Planica 7. Zatem bodo razglasili še zmagovalce sezone v skupnih seštevkih FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih in smučarskih poletih ter v pokalu narodov.

V seštevku točk v smučarskih poletih pred zadnjo tekmo Peter Prevc za vodečim Avstrijcem Kraftom zaostaja 34 točk, kar pomeni, da po spletu okoliščin in zmago na jutrišnji tekmi lahko poseže tudi po malem kristalnem globusu.

M.Z.