Po Srečko Katancu…?

vIR:www.nzs.si

Če se Slovenci še vedno spomnimo borbenih trenutkov igre slovenskih nogometašev in nastanka “nogometne himne Kdor ne skače ni Slovenec” in to ravno pod taktirko takratnega in sedanjega selektorja Srečka Katanca, pa si ga bomo tokrat zapomnili v precej drugačni luči. Predvsem po njegovih nerodnih, nestrokovnih in včasih prav smešnih izjavah, iskanju in sestavljanju slovenske enajsterice celih pet let in žal po mnogih slabo odigranih tekmah naše reprezentance. Ker se pogodba selektorju Katancu izteka, mora NZS (Nogometna zveza Slovenije) nujno poiskati nov obraz!

NZS je čakala predolgo, zato si bo morala pripisati del odgovornosti skoraj že zanesljive neuvrstitve reprezentance Slovenije na veliko prvensvo!

Spomnimo se, da je srečko Katanec na prelomnici tisočletja poskrbel za izjemno presenečenje, ko je nogometno reprezentanco iz skoraj nemogočega položaja čudežno popeljal tako na evropsko kot na svetovno prvenstvo. Toda, takrat smo uživali v borbenosti, agresivnosti, praktično garanju cele ekipe, kar je nekoč kot igralec bil in pozneje kot selektor zahteval Katanec. To je krasilo ekipo, to je bil ponos Slovenije, to je pomenilo igrati za slovenski grb! Takrat se je veselila cela Slovenija, Katancu pa ni zamerila niti, ko se je zlomil pod pritiski nekaterih igralcev znotraj ekipe in zajokal pred svetovno javnostjo. Sedaj je popolnoma drugače, Katanec je praktično izgubil zaupanje slovenske javnosti, marsikatero tekmo njegovih izbrancev pa si gledalci ob TV ekranih niti ne ogledamo do konca. Smešne, mnogokrat nestrokovne in celo nesramne pa so tudi njegove izjave za javnost, zato bi NZS že morala takšno “serijo” spodrsljajev zdavnaj prekiniti. Zato poziv: NZS ukrepaj!

Če bi Srečko Katanec imel odnos do slovenske javnosti, do svoje reprezentance in nogometnih privržencev, bi že moral odstopiti!

Katanec je znan po svojih nerodnih izjavah, ki mnogokrat ne ponudijo potrebne vsebine, da bi nogometne navdušence prepričale. To bi se še dalo “spregledati”, toda nikakor se ne bi smelo zgoditi, da človek na tako pomembnem položaju izjavi, da bo odšel (odstopil), potem pa se na veliko zlaže, da ga je javnost narobe razumela. Tega mu nikakor ne bi smeli spregledati ne nogometni navdušenci, ne predstavniki medijev, še najmanj pa njegovi delodajalci, NZS. Ker bo Srečko Katanec vztrajal do konca (še posebej sedaj po zmagi z Litvo), je čas, da NZS opravi lahko delo, Srečku Katancu ne podaljša iztekajoče se pogodbe. Predsednik NZS, Radenko Mijatović, napočil je čas, da slovesnko reprezentanco vodi nov obraz.

Uredništvo