Po Veliki noči verjetnost sprostitve ukrepov omejenega gibanja, je v včerajšnjem večernem nagovoru državljanom povedal premier Janša

Janez Janša včeraj nagovoril svoje državljane in se jim zahvalil za ves prispevek k obvladovanju pandemije COVID-19

V včerajšnji izjavi je premier Janša napovedal, da bi se lahko omejitveni ukrepi v državi začeli “rahljati” predvidoma po Veliki noči. Pojasnil je, da se krivulja širjenja virusa več ne vzpenja strmo in postaja vodoravna, kar je dobra napoved za prihodnje, ko se težko pričakuje njen upad. Žal pa, da ga skrbijo pojavi okužb po celi Sloveni, zato brez nadzora gibanja pozitivnih ter dodatnega testiranja njihovih stikov, sedanjih omejitev gibanja ni mogoče skrčiti zgolj na nekaj območij. Tako je podkrepil pomen omejevanja gibanja na matično občino z zadnjimi ukrepi Vlade RS, ki so bistveno zmanjšala možnost novih okužb in izbruha novih žarišč. 

“Hvala vsem za zrelost in korajžo v zadnjih tednih. Zaradi tega nam gre izredno dobro. Slovenija dokazuje, tudi navzven, da zna in zmore,” tako Janša

Da že po Veliki noči utegne kazati mnogo bolje, je zagotovo “signal” Vlade, da lahko pričakujemo “rahljanje” nekaterih ukrepov in predvsem aktiviranje tistega dela gospodarstva, ki je sedaj ustavljeno. Gre predvsem za zagon vseh tistih dejavnosti proizvodnje, dela storitev, trgovine in prometa, ki jih je mogoče upravljati ob upoštevanju zadostne medsebojne razdalje, ob razkuževanju rok ter uporabi zaščitnih mask. 

Janša se je ob koncu svojega nagovora zahvalil še vsem državljanom za upoštevanje in razumevanje navodil in zaključil: “Hvala vsem podjetnikom in zaposlenim, ki ob upoštevanju zaščitnih ukrepov omogočate delovanje vsaj delu gospodarstva. Hvala tudi šolnikom, staršem in učencem za dobre rezultate pri pouku na daljavo in pa kmetom, prodajalkam, trgovcem za dobro oskrbo z živili. Upravnim delavcem za reševanje nujnih vlog. Našim poštarjem in logistom za dostave. Hišnikom, čistilkam in komunalnim delavcem za dodatno skrb pri higieni in zdravemu okolju.”

Uredništvo