Počitnice so se prevesile v drugo polovico, počitniško dogajanje za otroke je v polnem teku. Društva in zavodi so s pestro ponudbo delavnic, taborov in dogodkov poskrbeli, da otroci počitnice preživljajo ustvarjalno in zabavno.

V Pomurskem muzeju Murska Sobota bodo od 23. do 26. 8. 2022 od 10. do 13 ure ponovili štiridnevno počitniško delavnico za osnovnošolce, ki bo tematsko povezana z občasno razstavo »Pomanjkanje, zadostnost, izobilje. Prehranska dediščina Pomurja in Porabja«. Udeleženci bodo ustvarjali in pekli ter ob spoznavanju prehranske dediščine izdelovali podstavke za lonce, opletene sklede in zvezke za zapis receptov.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota julija in avgusta za otroke, mladostnike, starše in stare starše organizira brezplačne ustvarjalne delavnice, ki potekajo od ponedeljka do sobote med 9.30 in 12.30 v drevoredu mestnega parka v Murski Soboti. Če dežuje, delavnice odpadejo. Delavnice potekajo v sodelovanju z različnimi društvi in zavodi, kot so Nasmešek, igralnica Mali Čudo, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ter športna društva.

Termina Igrivega parka v avgustu bosta 15. do 20. 8. 2022 in od 22. do 27. 8. 2022.

V Galeriji Murska Sobota so v začetku julija izvedli poletni likovni delavnici, katerih tema je bila trenutna razstava (8. državna tematska razstava »Videz tipnega«), ki jo organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Razstava je na ogled do 10. avgusta. Udeleženci so na delavnici skozi različne likovne tehnike (npr. risba, grafika, kolaž, akvarel) spoznavali pojme, kot so tekstura, faktura, šrafura in raster.

V Hiši Sadeži družbe so julija izvedli poletna tabora za otroke, na OŠ Bakovci pa so letos že 27. izvedli tabor Žabec.

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota ob sredah med 10. in 12. uro potekajo pravljične urice z delavnicami, na katere so vabljeni najmlajši.

Tudi letošnje poletje v RIS Dvorec Rakičan organizirajo poletne počitniške programe, namenjene otrokom in mladostnikom od 5. do 14. leta starosti, ki želijo počitnice preživeti v družbi vrstnikov ter na zabaven, razgiban in ustvarjalen način. Na voljo so vesele angleške počitnice, vesele kreativne počitnice in vesele počitnice s konji. O prostih mestih in terminih si lahko preberete TUKAJ.

M.Z.