V bližini azilnih domov se je nevarno sprehajati

Podatki kažejo, da je Slovenija leta 2022 beležila 32.000 nezakonitih prehodov, leta 2023 pa čez 60.000. Gre torej za 100-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2022, ko je oblast prevzela koalicija SS (Stranka Svoboda), SD (Socialni demokrati) in Levica.

Policija tudi v letošnjem letu zaznava 28-odstotkov več nezakonitih mejnih prehodov, kot so jih zaznavali lani v istem obdobju. Ob koncu leta nas torej čak podatek o več kot 100.000 nezakonitih migrantih v letu 2024.

Kljub temu, da se notranji minister Boštjan Poklukar (SS) sklicuje na situacijo v širši regiji,  pa za tolikšen porast ilegalnih prehodov slovenke meje vendarle ne morejo biti krive razmere v izvornih državah, kjer po mnenju Poklukarja divjajo vojne in lakota.

Dejstvo je, da trenutna oblast ni sposobna dovolj učinkovito ukrepati in slovenskih državljanov zaščititi. S porastom ilegalnih migrantov se namreč povečuje kriminal, vse pogostejša posilstva in še bi lahko naštevali.

Aktualna vlada namerava zaradi lastne nesposobnosti varovanja meje brez vednosti lokalnih oblasti postaviti dva dodatna azilna domova, čemur so se prebivalci odločno uprli. Na spletu smo lahko zasledili zbiranje podpisov proti postavitvi azilnih domov brez privolitve prebivalcev. V četrtek je Zala Tomašič skupaj s člani Slovenske demokratske mladine predsedniku vlade dr. Robertu Golobu dostavila preko 11.600 zbranih podpisov.

Sedaj lahko oddate podpis proti Golobovi diktaturi

Na problematiko posledic prihoda ilegalnih migrantov vse bolj poudarjajo tudi mladi, ki jim je mar za prihodnost Slovencev. Na pogovornem večeru, ki je bil minulo sredo v Nedelici, je Zala Tomašič opozorila na to, da se je v naseljih v bližini azilnih domov nevarno sprehajati, še posebej to velja za ženske. Znan je tudi primer, ko so migranti napadli mlad par na sprehodu, fanta pretepli, dekle pa posilili. Policija žal podatke o tem prikriva, v večinskih medijih pa je objava pogosto pristranska, saj ilegalne migrante opredeljuje le kot tuje državljane in ne kot nekoga, ki je v državo prišel nezakonito.

Minister Poklukar se je v včerajšnji oddali Odmevi (RTV Slo) skliceval na to, da je situacija v zvezi z ilegalnimi migranti podobna tudi v ostalih evropskih državah, od koder pa mediji poročajo o posilstvih, grožnjah in fizičnih napadih na šibkejšo populacijo, torej ženske, ostarele in tudi na otroke. V nekaterih državah je zaradi posledic katastrofalne migrantske politike levičarskih vlad že prišlo do sprememb, 9. junija pa bodo volitve poslancev v Evropski parlament. Takrat je po mnenju mnogih prava priložnost, da Evropejci po demokratični poti konkretno povemo, ali se s to situacijo strinjamo, ali pa je potrebno nekaj spremeniti.

M.Z.