Podlo zakulisje izključitve župana Emila Rojca iz stranke SD (tako opisuje ozadje sam)!

Emil Rojc je o svoji izključitvi iz stranke SD izvedel kar iz medijev. Poklicali so ga namreč kar iz Radia Koper in sicer 13.1.2’21. Razlog: Nespoštljivo in žaljivo komuniciranje z novinarko, za kar se ni opravičil niti ni pokazal obžalovanja.” 
Toda, župan Ilirske Bistrice je že kar nekaj časa kritičen do svoje stranke, ki, da ne razume težave občin, čez katero migrijajo nezakoniti migranti. Pri tem je vodstvu stranke očital, da izhajajo iz teorije in ne iz prakse.
“Ob objavi izstopa aktivnega jedra Občinske organizacije SD v Ilirski Bistrici berem komentarje kot so »kar pojdite, bo stranka očiščena«, »niste delovali v skladu z načeli SD«, »niste bili koristni« in podobno.
Odgovor na komentarje:
• Zakonitost delovanja:
Nihče od članov OO SD Ilirska Bistrica, vključno z menoj ni kršil Statuta SD.
• Modrost političnih odločitev:
Stranka SD je na državnem nivoju dobila trikrat manj glasov kot mi na lokalnem. Postavlja se vprašanje: »Katera politika je bliže ljudem?«
• Koristnost bivše Občinske organizacije SD :
Na zadnjih lokalnih volitvah smo za stranko SD dobili 30% sedežev v Občinskem svetu, kar je nekajkrat več kot je SD v Ilirski Bistrici dosegla kadarkoli v samostojni Sloveniji. Glede na naš zelo dober rezultat smo imeli večino v predsedstvu Območne organizacije SD ( Postojna, Pivka, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica ). To pomeni, da smo na lokalnem nivoju dosegli več kot vse naštete občine skupaj, ki trenutno razpolagajo z enim ali nobenim aktivnim članom.
In končno je v tej »kurji zgodbi« le postalo jasno tisto, kar sem po tihem sumil ves čas napadanja Primorskih novic name, na mojo družino in tiste, ki so z menoj sodelovali. Med SD in Primorskimi novicami obstaja tesna sprega. Pokazalo se je, da so mi tisto najbolj podlo, kar se mi je v politiki dogajalo, povzročali pravzaprav »moji«.
Na koncu se zahvaljujem vsem mojim kolegom, ki so me podprli in si želim, da bi skupaj naredili še veliko dobrega za naše ljudi”, zaključi župan Rojc.

Spomnimo, da so se do izključitve opredelili tudi člani stranke SD, ki so bili aktivni na lokalnem nivoju in z izstopom (kar 16) iz stranke izstopili. Med njimi so recimo:

  • predsednik Območne organizacije Osrednja Primorska

  • podpredsednik Občinske organizacije SD Ilirska Bistrica

  • vse svetnice in svetniki svetniške skupine SD v Občinskem svetu Občine Ilirska Bistrica

  • predsednik Foruma starejših SD območne organizacije Osredje Primorske

  • članice/člani predsedstva Območne organizacije SD Ilirska Bistrica (vsi razen enega člana)

  • članice/člani predsedstva Območne organizacije Osrednje Primorske (vsi razen enega člana)

Uredništvo