Podpis pogodbe za novi vrtec in vaški dom na Hotizi

Foto: Občina Lendava

V soboto, 29. junija, je v večnamenskem prostoru na nogometnem stadionu na Hotizi potekal slovesen podpis pogodbe za odkup zemljišča, namenjenega izgradnji novega vrtca in vaškega doma. Pogodbo v vrednosti 37.255,00 evrov je z lastnico zemljišča podpisal župan Občine Lendava Janez Magyar. Novo zemljišče, ki se nahaja v središču vasi in meji na občinsko parcelo, bo v prihodnjih letih postalo dom novega vrtca in vaškega doma, kjer bo našla svoje prostore tudi krajevna skupnost.

 

Podpis pogodbe je sovpadal s tradicionalnim praznovanjem proščenja zavetnika sv. Pavla in Petra na Hotizi, kar je dogajanju dalo poseben pečat in pomen.

Župan Janez Magyar je ob tej priložnosti poudaril, da je to prvi korak v dolgotrajnem procesu, ki vključuje izdelavo idejnega projekta, izbiro projektanta, pridobitev gradbenega dovoljenja in končno pridobitev finančnih sredstev. Po pričakovanjih bi se naj leta 2026 odprlo sofinanciranje za vrtce, kar bo omogočilo začetek gradnje. Vzporedno z izgradnjo vrtca bo potekala tudi gradnja vaškega doma, ki bo namenjen krajevni skupnosti in vaškemu življenju.

Ob podpisu pogodbe so prisotni krajani izkazali podporo temu pomembnemu projektu. S skupnimi močmi in prizadevanji bo Hotiza v prihodnjih letih postala še bolj prijetno in urejeno naselje.

vir: Spletna stran Občine Lendava