PODPIS POGODBE ZA SANACIJO GASILSKEGA DOMA NA HOTIZI

Foto: Občina Lendava

Danes, 5. julija 2024, je v Mestni hiši Občine Lendava potekal podpis pogodbe za sanacijo gasilskega doma na Hotizi. Pogodbo sta slavnostno podpisala župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja HOVING d.o.o. Daniel Strniša, podpisu pa so prisostvovali tudi predsednik krajevne skupnosti Hotiza Štefan Farkaš ter poveljnik in podpoveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Hotiza Jožef Hozjan in Milan Stanko. 

Podjetje HOVING d.o.o. s sedežem v Beltincih, bo na obstoječem objektu izvajalo gradbeno-obrtniška dela ter elektro in strojne instalacije. Celotna vrednost investicije znaša 87.679,52 EUR z DDV. S pričetkom del bodo začeli po uvedbi v delo. Sanacija gasilskega doma bo potekala v več fazah, cilj pa je zaključiti vsa dela do 15. novembra 2024.

Župan Janez Magyar je ob podpisu pogodbe izpostavil pomembnost projekta za lokalno skupnost in se zahvalil vsem vpletenim za njihovo podporo in trud. Direktor podjetja HOVING d.o.o., Daniel Strniša, pa je zagotovil, da bo njihovo podjetje izvedlo dela v skladu z dogovorjenimi roki in najvišjimi standardi kakovosti.

Občina Lendava s to investicijo ne samo izboljšuje pogoje za delovanje prostovoljskega gasilskega društva na Hotizi, temveč tudi pridobiva dodatne prostore, ki bodo omogočili boljšo organiziranost in učinkovitost gasilcev. Gasilci igrajo ključno vlogo v lokalni skupnosti, zato je posodobitev njihove infrastrukture izjemnega pomena.

Vir: občina Lendava